Yemeklerin tadımı değişiyor ?
Tencere tabanlarınız yenisi kadar sağlam hale geliyor.
Taban bozulmasından kaynaklanan pişirme yanık tadı verir.
Bizi arayın kalıcı çözüm sunalım.
Tabanı tamamen düşen tencereler kullanımda kaldığı süre içerisinde kullanılmaz hale gelir. Kullanılırsa yemeklerin dibinin yanmasına ve temizlik sorunlarına yol açar. Bizi arayın bu soruna kalıcı çözüm sunalım. Tabanlar alüminyum püskürtme tekniği ile yapılmaktadır. Levha baskı tekniği kullanılmaz. Kulp ve klips tamirinde bükme çubuk kullanılmaz. Kullanılan tüm malzemeler orjinal yapımdır.
Yemek kazanları çoğunlukla askeri birliklerde, toplu yemek yapan yemekhanelerde ve yemek üretim şirketlerinde kullanılmaktadır. Kullanıcıların kazanlarla ilgili en büyük sorunu çok sık düşen tencere tabanlarıdır. Tencere tabanları boraks madeni ve alüminyum tozu ile 250 c sıcaklıkta yapıştırılmaktadır. Bu tür bir imalat çeşidin de düşme nedenleri aşağıda belirtilmiştir.
•250 c sıcaklıkta yapıştırılan orijinal tabanlar kullanım esnasında 150 c ile 200 c arasında bir ısıya ulaştığı için imalat aşamasındaki dereceyi bulmakta ve çözülme başlamaktadır. Bunun iki zararı vardır. Birincisi taban kopma noktasına gelmekte yani gevşemektedir. İkincisi ise sürekli oluşan ısı farklılıklarından dolayı alüminyum ve boraks madeni çürümeye başlamaktadır.
İş yoğunluğundan dolayı daha soğumadan yıkama amacı ile soğuk su ile temas ettirildiği için, tabanda oluşan ısı farklılıklarından dolayı çelik ile taban arasında açılmalar olmaktadır.
•Kazan ocağın indirilirken sert biçimde bırakılmamalı ve zeminin ıslak olmamasına özen gösterilmelidir. •Alüminyumun erimesine ve bundan dolayı tabanın açılmasına sebep olacak kostik ve asit içeren temizlik malzemeleri kullanılmamalıdır.
•Tabanı tamamen düşen kazanlar kesinlikle ateşin üzerine konulmamalı, çünkü ateşe temas eden paslanmaz kazan kısa sürede çatlama yapar ve kullanılmaz hale gelir.
Tabanı bozulan ürünü bozulan tabanından ayırma işleminden sonra, tabanın temizlenmesi uygulama yapılacak bölgenin ışıl işleme tabi tutulması yeni aluminyum tabanın eklenmesi yapılır.
Yeni taban ekleme sonrası çapaklar oluşur. Tüm taban temizliği, tesfiye sonrası iç ve dış temizliği yapılmaktadır.
Tabanı tamamen düşen tencereler kullanımda kaldığı süre içerisinde kullanılmaz hale gelir ve hurdaya çıkarılması gerekir. Gerçek şu ki paslanmaz çelik tencerelerin (bakımı düzenli olarak yapılırsa ) kullanım süresi 10 ile 15 yıl arasındadır.Sadece taban düştüğü için tencereler bir veya iki yıl gibi kısa bir sürede kullanılamaz hale gelir ve genelde hurdaya çıkarılır. Bu da milli servetin çöpe gitmesi anlamına gelir. Ayrıca tabanı açılan tencereler istenilen ısıya daha uzun sürede ulaşır ve bunun sonucunda yemeklerde tat bozuklukları ,zaman kaybı ve para kaybı gibi sorunlar doğar.Tabanı tamamen düşen tencereler işe çok çabuk ısındığı için yemeklerin dibinin yanmasına ve temizlik sorunlarına yol açar.
Tümsan Sanayi Sitesi 1.Kısım 3.Blok
No:4 İkitelli OSB Başakşehir İstanbul
Tel : 0212 485 64 49 – 485 64 90
Fax : 0212 485 64 98